Hevosalan täydennyskoulutus, sosiaalipedagoginen hevostoiminta
Täydennyskoulutuksen pohjana on sosiaalipedagoginen ajattelu ja hevosen käyttö sosiaalisessa kuntoutuksessa. Tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan.
Koulutus tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja toimintamalleja hevosen avustuksella toteutettavaan sosiaaliseen kuntoutukseen. Koulutuksen aikana kehitetään omia työkäytäntöjä ja tarkastellaan hevosen kanssa tehtävää työtä suhteessa sosiaalipedagogiseen lähestymistapaan.
Koulutus toteutetaan sosiaalipedagogisen viitekehyksen mukaisesti eli koulutus on prosessuaalista, vuorovaikutteista, osallistavaa, elämyksellistä ja ryhmää oppimisessa hyödyntävää. Lisäksi koulutukseen kuuluu hevostoimintaharjoituksia lähijaksoilla ja itsenäistä työskentelyä etäjaksojen aikana yhteistyötalleilla. Koulutuksen aikana kootaan portfoliota, omaa kasvun kansiotaan. Lisäksi jokaisen lähijakson jälkeen kirjoitetaan oppimispäiväkirjaa, josta toinen vastuukouluttaja antaa palautetta. Se auttaa portfoliotyöskentelyssä ja oman ammatillisen kasvun jäsentämisessä.
Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat kasvatus-, terveys- tai sosiaalialan korkeakoulututkinnon suorittaneet, kuten opettajat, erityisopettajat, psykologit, sosionomit ja sosiaalityöntekijät sekä muut soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet ammatinharjoittajat, joilla on vankka hevoskokemus. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös soveltuvan toisen asteen ammatillisen koulutuksen suorittaneilla (lähihoitaja- tai nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja -koulutuksen tai vastaavan koulutuksen suorittaneet).
Koulutuksen laajuus
25 OP
Koulutuksen hinta
2700 €
Koulutuksen aloituspäivä ja kesto
01.02.2024 – 24.01.2025
Hakuaika
Hakuaika: 1.9. – 30.11.2023
Hakeutuminen on sitova. Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Mikäli opiskelijaksi hyväksytty peruu vastaanottamansa opiskelupaikan, peritään 300 euron maksu.
Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää seitsemän koulutusosiota:
– Orientaatio opintoihin ja sosiaalipedagogiikan teoria 4 op
– Sosiaali- ja erityispedagoginen ajattelu ja ammatillisuus 4 op
– Sosiaalipedagoginen hevostoiminta osana kuntouttavaa hevostoimintaa 3 op
– Sosiaalinen kuntoutus ja hevostoiminnan ohjaus 3 op
– Asiakastyö ja toiminnan suunnittelu 3 op
– Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan sovellutukset 4 op
– Portfolio oman ammatillisen kehittymisen osoittajana 4 op
– Hevostoimintaharjoitteet
Kouluttajat
HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntijat sekä Ypäjän Hevosopiston asiantuntijat