Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Leirit ja kurssit

Hevosopisto / Leirit ja viikonloppukurssit

Hevosopiston leirit: Unelmiesi Ratsastusleirit odottavat

Tervetuloa elämäsi ratsastusseikkailuun! Tule leirille hevosten maailmaan, jossa huippuolosuhteet ja osaavat valmentajat ovat avainasemassa. Olitpa sitten taitava kilparatsastaja tai vasta-alkaja, meillä on sinulle sopiva leiri. Astu hevosmaailmaan, jossa huippuolosuhteet ja johtavan valmennuskeskuksen osaaminen kohtaavat!

Kesällä 2024 Hevosopisto tulee järjestämään upeita leirejä, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille. Osallistu Talent- ja Junior Meeting -leireille, joissa pääset kehittämään taitojasi huippuvalmentajien opastuksessa. Tai ehkä oletkin aikuinen, joka haluaa uppoutua ratsastuksen maailmaan ja kehittyä ratsastajana? Silloin Sennumeeting on sinulle täydellinen vaihtoehto.

Haluatko jakaa unohtumattomia hetkiä ystäviesi kanssa? Yleisleirimme tarjoavat mahtavan tilaisuuden nauttia ratsastuksesta yhdessä samanhenkisten ihmisten seurassa. Olipa unelmissasi sitten este- tai kouluratsastus, meillä on varmasti leiri, joka vastaa toiveitasi.

Tervetuloa viettämään unohtumattomia hetkiä hevosten ja ystävien parissa. Tule kokemaan ratsastuksen riemu ja oppimaan uutta suomen parhaiden valmentajien johdolla. Oletko valmis nousemaan satulaan ja luomaan muistoja, jotka kestävät elämän ajan? Tule mukaan ja tee kesästäsi ikimuistoinen!

Kesäleirit ja meetingit 2024

Poni, junior, talent meeting

Talent-, poni ja Juniorimeeting

2.-5.6.2024

Valmentaudu Hevosopiston huippuolosuhteissa kokeneiden ammattivalmentajien johdolla. Valmentautua voit joko koulu-, este- tai kenttäratsastuksessa. Meeting on upea mahdollisuus päästä treenaamaan Ypäjän kilpakentillä ponisi tai hevosesi kanssa kohti omia tavoitteitasi.

Leiriohjelma sisältää monipuolisia teoriatunteja ja harjoituksia derby-kentällä, maastoesteillä ja kansainvälisellä kouluareenalla.

Hevosopiston kisaviikko alkaa meetingin jälkeen, joten tämä on erinomainen tilaisuus valmistautua tuleviin kilpailuihin ja tutustua kilpailuareenoihin.

Meeting-leirit on suunniteltu ratsukoille, jotka valmentautuvat ja ratsastavat tavoitteellisesti. Laadukkaasta ja tavoitteellisesta valmennuksesta vastaavat Christine ”Cinna” Procópe, Tiina Tarkkala ja Helkky Ylönen.

Nyt voit ilmoittautua suoraan meetingiin oman valmentajasi suosituksesta. 

Jos sinulla ei vielä ole omaa valmentajaa, mutta valmentaudut ja ratsastat tavoitteellisesti, ota yhteyttä helkky.ylonen@hevosopisto.fi ja tule mukaan! 

Junnuleiri 17.-20.6.2024

Leirin hintaan 599€* sisältyy:
 • koulu- ja esteratsastusta tasoryhmissä, teoriaopetusta sekä leirikilpailut
 • majoitus kahden hengen jaetuissa soluhuoneissa
 • aamiaiset, lounaat, päivälliset ja iltapalat
 • omalla hevosella osallistuvalle hintaan kuuluu karsinapaikka turvekuivituksella sekä heinät, ei muita rehuja.
Leirille voivat osallistua 12-17 vuotiaat nuoret.
Kuva: Ansku Ankelo
Perfetto
Sennuleiri 2.-5.7.2024
Leirin hintaan 599€* sisältyy:
 • monipuolisesti koulu-, este ja maastoratsastusta sekä teoriaopetusta
 • majoitus kahden hengen jaetuissa soluhuoneissa. Lisämaksusta mahdollisuus varata myös yhden hengen huone Porkkanasta 150 € tai Puolukasta 100 €.
 • aamiaiset, lounaat, päivälliset ja iltapalat
 • omalla hevosella osallistuvalle hintaan kuuluu karsinapaikka turvekuivituksella sekä heinät, ei muita rehuja.
Alaikäraja 18 vuotta.
Katja Ståhl ja Ypäjä Hyrrä

Sennumeeting

22.-25.7.2024

Sennumeeting on kesän paras valmennusleiri aikuisille ratsastajille!

Tule valmentautumaan Ypäjälle huippuolosuhteisiin kokeneiden ammattivalmentajien johdolla. Valmentautua voit joko koulu-, este ja kenttäratsastuksessa.

Meeting on upea mahdollisuus päästä treenaamaan Ypäjän kilpakentillä ponisi tai hevosesi kanssa kohti omia tavoitteitasi. 

Leirinohjelmaan kuuluu monipuoliset valmentautumiseen liittyvät teoriatunnit ja demot sekä treenejä derbykentällä, maastoesteillä tai kouluareenalla!  

 • Hevosopiston hevosilla (kapasiteetti rajoitettu) ja omilla hevosilla
 • K18
 • Leirin hintaan 599 € sisältyy:
  • majoitus soluhuoneistoissa, 2 hengen huoneissa
  • mahdollista varata 1hh, lisämaksusta (150 €/ porkkana, 100 €/ puolukka, kapasiteetti rajoitettu)
  • aamiaiset, lounaat, päivälliset ja iltapalat
  • koulu-, este-, ja maastoesteratsastusta sekä teoriaopetusta
  • omalla hevosella osallistuville karsinapaikka kuivikkeilla sekä heinät (ei muita rehuja)

Laadukkaasta ja tavoitteellisesta valmennuksesta vastaavat:

 • Helkky Ylönen
 • Rosali Kivitie
 • Pirkko Herd

TERVETULOA LEIRILLE YPÄJÄLLE!

Hevosopiston perinteiset leirit hevospitäjässä ovat aina vetäneet hevosurheilun harrastajia puoleensa; ainutlaatuiset puitteet tarjoavat leiriläisille ikimuistoisia kokemuksia!

Opettajina leireillä toimivat Hevosopiston Ratsastuskoulun opettajat ja osalla leireistä myös ulkopuoliset valmentajat. Leireillä avustajina toimivat Hevosopiston opiskelijat.

Leirin varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu ja loppumaksu tulee maksettavaksi noin kuukautta ennen leiriä. Leirille osallistuville lähetään infokirje noin kaksi viikkoa ennen leirin alkua.

Omalla hevosella saapuvien hevoset majoitetaan Hevosopiston talleihin, joissa ammattilaiset ohjaavat hevosten käsittelyä. Leirin hintaan sisältyy karsinapaikka turvekuivituksella ja heinät.

Hevosopiston Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä Laatutalli. Hevosopiston urheilualueet ovat Suomessa ainutlaatuiset ja kesän kuumilla keleillä on mukava ratsastaa viileässä maneesissa. Hevosopiston alueella on 7 hiekkakenttää, kaksi nurmipohjaista kenttää ja kilometreittäin turvallisia hevosreittejä maastoiluun. Maastoesteitä löytyy alkeistasosta aina kansainvälisen tason ratoihin. Hiittirata on kolmen kilometrin mittainen ja alueella on myös ravirata ravihevosille.

Peruutusehdot

Tutustuhan myös peruutusehtoihin leiriä varatessa.

Leirit 

Leirien varausmaksu on 99 euroa. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.  Leirin loppumaksu palautetaan vain lääkärin- tai eläinlääkärin todistusta vastaan.

Viikonloppuleirit 

Viikonloppuleirien varausmaksu 50 euroa. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä. Leirimaksun loppuosa tulee olla maksettu noin viikko ennen leiriä. Tämän jälkeen leirimaksu palautetaan vain lääkärin- tai eläinlääkärintodistusta vastaan. 

hevoset maastossa ypäjällä