Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Asuminen ja kulkuyhteydet

Hevosopisto / Asuminen ja kulkuyhteydet

Asuminen opiskelija-asuntolassa

Opiskelijat asuvat asuntolassa mahdollisimman itsenäisesti ja hoitavat arkipäivän asioitaan omatoimisesti sekä suunnittelevat itselleen mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Opiskelijat sopivat pelisäännöistä keskenään ja huolehtivat yhdessä asumis- ja opiskelurauhasta. Kiusaamista ja toisten huonoa kohtelua ei Hevosopistolla suvaita. 

Asuntolatoiminta on osa oppilaitoksen oppimisympäristöjä. Siksi on tärkeää, että asukkailta odotetaan hyviä käytöstapoja, muiden rauhan kunnioittamista sekä tilojen siistinä pitämistä. Opetushallitus on yhdessä SAKU ry:n ja koulutuksen järjestäjien kanssa laatinut suositukset laadukkaalle asuntolatoiminnalle. Katso suositukset täältä. 

Opiskelija-asunnot ovat pääasiassa kahdeksan henkilön soluasuntoja, joissa asutaan kahden hengen huoneissa ja joissa on yhteiset oleskelu-, keittiö-, pesu- ja WC-tilat. Asuntolapaikat voivat vaihtua opintojen aikana. 

Opiskelija-asuntolapaikka ei ole käytettävissä viikonloppuisin, ellei viikonloppuun ole osoitettu opintoja. Tämä koskee myös loma-aikoja, työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja sairauslomaa.  

Opiskelijalla on mahdollisuus hakea asuntola-asumiseen ns. kestolupaa. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalla on oikeus majoittua asuntolassa viikonloppujen aikana. Kestoluvan myöntämisen perusteena voi olla pitkä kotimatka tai oma hevonen Ypäjällä. Kestoluvan hyväksyy rehtori. Kestoluvan saaneiden opiskelijoiden tulee ilmoittaa viikonloppuun sijoittuvasta poissaolosta asuntolan ammattiohjaajalle.   

Lukuvuoden aikana on muutamia tapahtumia, joiden ajaksi opiskelija-asuntolat tyhjennetään, opiskelijoille osoitetaan väliaikainen majoituspaikka tarvittaessa. 

Asuntolassa on hiljaisuus klo 22.00–6.00 välisenä aikana. Häiriöistä tulee ilmoittaa päivystävälle talonmiehelle puh. 040 8607 621. Tämä puhelinnumero kannattaa tallentaa omaan puhelimeen heti asuntola-asumisen alussa. 

Ulkopuolisten henkilöiden vierailut Hevosopiston opiskelija-asuntolassa ovat toistaiseksi kiellettyjä asuntolan järjestyssääntöjen mukaisesti. 

Hevosopiston asuntolan järjestyssäännöt 2024

Asumisen ohjaus

Hevosopiston asuntolan ammattiohjaaja vastaa asumisen sujumisesta ja ohjaa opiskelijoita asumisessa. Hän jakaa opiskelija-asuntolapaikat sekä valvoo säännöllisesti asuntoloiden siisteyttä ja ylläpitoa.   

Asuntolan ammattiohjaaja Katja Aaltonen, Hevosopiston Wilma, katja.aaltonen@hevosopisto.fi, 040 618 3999, Lumme-rakennus.

Avaimet

Opiskelija saa avaimen, jolla pääsee nimettyyn asuntolaan ja huoneeseen. Kadonneesta avaimesta tulee antaa mahdollisimman pikaisesti ilmoitus asuntolan ammattiohjaaja Katja Aaltoselle katja.aaltonen@hevosopisto.fi. Monimuoto-opiskelijat tekevät ilmoituksen reception@hevosopisto.fi. Opiskelija voi lunastaa uuden avaimen asuntolaan 50 eurolla. Asumisen päättyessä palauttamattomasta avaimesta peritään 50 euroa. 

Talonmiespäivystyksen ovenavausmaksu on 50 euroa (oven avaus toimistoajan ulkopuolella).   

Postiosoitteet asuntoloihin

Opiskelijoille saapuva posti jaetaan asuntoloiden mukaisesti    

  • Oppilasruokalan päädyssä oleviin postilaatikoihin (asuntolat Koivu, Kullero, Rentukka, Sireeni, Ulpukka)    
  • Unikko-asuntolan postilaatikkoon   
  • Kurssikeskuksen postilaatikoihin (asuntolat Vanha koulu, Kanerva, Puolukka)   

Asuntoloiden lähiosoitteet:

  • Kanerva solut 1–3: Ratsumestarinraitti 18, solut 4–7: Ratsumestarinraitti 20     
  • Koivu: Kartanonkuja 10     
  • Kullero solut 1–4: Kerhotie 12, solut 5–6: Kerhotie 14      
  • Puolukka solut 1–3: Ratsumestarinraitti 23, solut 4–7: Ratsumestarinraitti 25     
  • Rentukka: Kerhotie 8     
  • Sireeni: Kartanonkyläntie 6    
  • Ulpukka: Aallontie 23     
  • Unikko: Siittolanmäentie 6 B   
  • Vanha koulu: Ratsumestarinraitti 14   

Opiskelijan osoite = opiskelijan nimi, lähiosoite yltä (asuntolan nimi), 32100 YPÄJÄ   

esim. Olli Opiskelija, Aallontie 23 (Ulpukka), 32100 YPÄJÄ   

Postinjaon oikeellisuus edellyttää, että opiskelija on tehnyt osoitteenmuutoksen Postiin. Uusi osoitteenmuutos pitää tehdä myös, jos osoite muuttuu opintojen aikana. Vain postiosoite muuttuu, ei kotikunta. Ypäjän Hevosopisto ei voi olla vakituinen asuinpaikka.  

Varustus ja siisteys

Opiskelijalla on oltava omat vuode- ja liinavaatteet. Patja sisältyy huoneen kalustukseen. Opiskelijat siivoavat asuntonsa itse. Kukin opiskelija on vastuussa oman huoneensa sekä yhteisten tilojen järjestyksestä ja siisteydestä. Henkilökunta tarkastaa asuntojen siisteyden viikoittain. Hevosopistolla on oikeus laskuttaa ylimääräisestä työstä, jota epäjärjestys aiheuttaa siivoojille.   

Opiskelijat vastaavat myös järjestyksen säilymisestä asuntolassa. Ulko-ovet tulee pitää lukittuina. Myös huoneet ja ikkunat tulee lukita ainakin silloin, kun opiskelija itse ei ole paikalla. Pidä huoli, että huoneesi avain on aina mukanasi. Opiskelijat vastaavat varastetuista tavaroista, jos murtojälkiä ei ole. Viimeisenä huoneesta tai asuntolasta poistuva huolehtii, että valot, radiot ja muut laitteet eivät turhaan jää päälle.   

Pyykinpesu onnistuu useammassa pyykkituvassa. Hevosten varusteiden tuominen asuntolaan on ehdottomasti kiellettyä. 

Tallivaatteet ja jalkineet on säilytettävä kuivaushuoneessa. Huonekalujen, laitteiden ja vuodevaatteiden siirtäminen asunnosta toiseen tai ulos on kielletty.  

Lemmikit eivät ole sallittuja asuntolassa. 

Mahdollisista särkymisistä vastaavat solussa asuvat opiskelijat, mikäli vahingontekijää ei saada selville. Rikkoutuneista tavaroista ja asunnon vioista (vialliset lamput jne.) on heti ilmoitettava asuntolan ammattiohjaaja Katja Aaltoselle (040 618 3999). Kiireelliset asiat, kuten vesivuoto tai muu sellainen, ilmoitetaan suoraan päivystävälle talonmiehelle puhelimitse (040 8607 621). 

Kun asuntola-asuminen päättyy

Kun asuminen päättyy, opiskelija tekee asuntolaan loppusiivouksen:   

  • roskien lajittelu ja vienti roskakatokseen  
  • omien tavaroiden pakkaaminen ja elintarvikkeiden pakkaaminen tai hävittäminen  
  • WC- ja suihkutilassa olevien hygieniatuotteiden pakkaaminen 
  • huoneen imurointi   
  • pintojen pyyhintä (kaapit, tasot, lattiat)   

Huone tarkastetaan. Mikäli opiskelijan tekemä loppusiivous on puutteellinen, ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan. 

Liikenne ja pysäköinti Hevosopiston alueella

Oppilaitoksen alueella on noudatettava liikennemerkkejä ja nopeusrajoitusta 30 km/h. Alueella on paljon hevosliikennettä, joten turvallisuuden vuoksi oman auton tai muun moottoriajoneuvon käyttöä on vältettävä. Tallialueilla on sallittu vain henkilökunnan välttämätön huoltoajo.  

Hevosopiston alueella on tallentava kameravalvonta.   

Autot ja muut moottoriajoneuvot saa pysäköidä vain erillisille pysäköintialueille. Autoja ei saa pysäköidä asuntoloiden eteen. Ajoväylät tulee pitää auki mahdollista hätä- ja huoltoajoa varten. Hevosopistolla on oikeus hinata väärin pysäköidyt autot pois opiskelijan kustannuksella.    

Hevosopiston alue on suljettu yöajaksi häiritsevän, turhan liikenteen vuoksi. Näin pyritään takaamaan rauha sekä opiskelijoille että muille alueella asuville.  Sähköiset pääportit Hevosopiston alueella sulkeutuvat iltaisin klo 22 ja avautuvat aamuisin klo 5.30. Manuaalisesti lukittavat sivuportit suljetaan klo 22, osa näistä porteista on suljettuna koko viikonlopun. Poikkeuksia yllä mainittuihin aikoihin saattaa olla erilaisten tapahtumien aikoina.   

Hälytysajoneuvojen pääsy alueelle on varmistettu myös yöaikaan.  

Klo 22 jälkeen kaikki alueelle saapuvat jättävät autonsa yöajaksi joko Kartanonkylän risteyksessä sijaitsevalle alueelle tai Kurssikeskuksen alaparkkipaikalle. Kannattaa myös siirtää auto valmiiksi porttien ulkopuolelle, mikäli aiot poistua alueelta yöaikaan.  

laidunmaisema

Kulkuyhteydet  

Ypäjää lähin rautatieasema sijaitsee Loimaalla (Ypäjältä Loimaalle noin 16 km). Ypäjältä on linja-autoyhteyksiä eri kaupunkeihin, mm. Loimaalle ja Forssaan (noin 23 km).

Aikataulut saat kätevimmin: