Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Asuminen ja kulkuyhteydet

Hevosopisto / Asuminen ja kulkuyhteydet

Asuminen Hevosopistolla

Opiskelijat asuvat asuntolassa mahdollisimman itsenäisesti ja hoitavat arkipäivän asioitaan omatoimisesti sekä suunnittelevat itselleen mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Näin toimimalla asuntolassa mahdollistetaan opiskelijoille turvalliset puitteet opetella itsenäisen elämän taitoja aikuisen tuella.

Opiskelija, ohjaaja ja opettaja voivat myös tarvittaessa yhdessä sopia erilaisia tukimuotoja asioiden hoitamiseen. Asuntolassa tarvittavan tuen tarpeen arviointiin ja suunnitteluun osallistuvat opiskelija, opiskelijan lähihenkilö, opettaja ja/tai ohjaaja sekä muut mahdolliset opiskelijan verkostot. Asuntolatoiminta on osa oppilaitoksen oppimisympäristöjä. Siksi on tärkeää, että asukkailta odotetaan hyviä käytöstapoja, muiden rauhan kunnioittamista sekä tilojen siistinä pitämistä. Opetushallitus on yhdessä SAKU ry:n ja koulutuksen järjestäjien kanssa laatinut suositukset laadukkaalle asuntolatoiminnalle. Katso suositukset täältä

Asuntolassa on hiljaisuus klo 22.00–6.00 välisenä aikana. Häiriöistä tulee ilmoittaa päivystävälle talonmiehelle puh. 040 8607 621. Tarvittaessa päivystäjä kutsuu paikalle naispuolisen takapäivystäjän. Opiskelija-asuntolapaikka ei ole käytettävissä viikonloppuisin, ellei viikonloppuun ole osoitettu opintoja. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea asuntola-asumiseen ns. kestolupaa. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalla on oikeus majoittua asuntolassa viikonloppujen aikana. Kestoluvan myöntämisen perusteena voi olla esim. pitkä kotimatka tai oma hevonen Ypäjällä. Kestoluvan hyväksyy rehtori. Kestoluvan saaneiden opiskelijoiden tulee ilmoittaa viikonloppuun sijoittuvasta poissaolosta ohjaajalle.

laidunmaisema

Kulkuyhteydet  

Ypäjää lähin rautatieasema sijaitsee Loimaalla (Ypäjältä Loimaalle noin 16 km). Ypäjältä on linja-autoyhteyksiä eri kaupunkeihin, mm. Loimaalle ja Forssaan (noin 23 km). Aikataulut saat kätevimmin nettihaulla www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.