Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Kansainvälinen toiminta

Hevosopisto / Kansainvälinen toiminta

Hakeminen kansainväliselle työelämäjaksolle

Tee hakemus kv-työelämässä oppimiseen

  • Kirjoita vapaamuotoinen hakemus. Merkitse hakemukseen haluamasi ulkomaan jakson ajankohta ja kohdemaatoiveesi. Voit käyttää alta kohdasta "Hakuprosessin asiakirjojen mallipohjat ja ohjeistus" löytyvää vapaamuotoista hakukirjettä pohjana. Lähetä pdf-muotoon tallentamasi vapaamuotoinen hakemuskirje suomeksi ja englanniksi/kohdemaan kielellä ja englanninkielinen CV rehtorille, paivi.niska@hevosopisto.fi.
  • Voit käyttää CV:n luomisessa apunasi esimerkiksi alla "Hakuprosessin asiakirjojen mallipohjat ja ohjeistus" kohdassa olevaa CV-mallipohjaa tai luoda Europass CV:n (europa.pa).
  • Mikäli olet alaikäinen, täytyy huoltajasi hyväksyä hakemuksesi lähettämällä viesti rehtorille omasta, Wilmaan merkitystä sähköpostiosoitteestaan.

Hakuprosessin asiakirjojen mallipohjat ja ohjeistus

Valintaperusteet kansainväliselle työelämässä oppimisjaksolle

Valintaperusteena kv-työelämässä oppimisjaksolle ovat seuraavat kriteerit:

  • hyvä käytös ja edellytykset edustaa Hevosopistoa ja Suomea sekä opintojen eteneminen aikataulussa
  • kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito
  • hyvä terveydentila
  • pääsääntöisesti opintojensa loppuvaiheessa oleva (ainakin yksi ammatillinen tutkinnon osa suoritettu) ja 18 vuotta täyttänyt opiskelija, jolla on jo kokemusta työstä tai työelämässä oppimisesta Suomessa

Kansainväliselle työelämäjaksolle valmistautuminen

Kun olet saanut vastuuohjaajaltasi varmistuksen jaksosi toteutumisesta, toimi seuraavasti:

  • Varaa aika koulun terveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja todentaa tapaamisen todistuksella.
  • Varmista, että työelämässä oppimista ohjaava opettajasi laatii englanninkielisen koulutussopimuksen (Training agreement) wilmassa.
  • Jos olet oikeutettu maksuttomaan lounaaseen kotimaan työelämäjaksoilla, saat ateriakorvausta kv-jakson jokaiselta päivältä (ma-su). Korvausta saa myös matkapäiviltä. Keskustele asiasta työelämässä oppimista ohjaavan opettajasi tai vastuuohjaajasi kanssa.
  • Mikäli suoritat näytön ulkomailla, toimi työelämässä oppimista ohjaavan opettajasi ohjeiden mukaan.

Turvallisuustiedot

  • Täytä Opiskelijan turvallisuuslomake
  • Varaa omaa käyttörahaa ainakin 300–400 € jaksosi pituus ja maan yleinen hintataso ja omat kulutustottumuksesi huomioon ottaen.

Matkustusasiakirjat

Luvat

Tarkista ja hoida mahdolliset luvat ja viisumit ajoissa. Voit selvittää tarvittavat asiakirjat kohdemaan lähetystöstä. Kohdemaahan voi tarvita esim. opiskelu-, oleskelu- tai työluvan tai viisumin (ei vaadita Pohjoismaissa eikä EU/ETA-maissa). Joissakin maissa tai aloilla vaaditaan rikosrekisteriote Suomesta (Oikeusrekisterikeskuksen sivut ja lomakkeet). Rikosrekisteriote haetaan täyttämällä sähköinen hakemus. Joissain erikseen ilmoitettavissa tapauksissa tarvitaan myös maksullinen kansainvälinen rikosrekisteriotelomake viisumia, työlupaa, oleskelulupaa tai muuta siihen verrattavaa syytä varten esitettäväksi ulkomaan viranomaiselle.

Vakuutukset

Hae eurooppalainen sairaanhoitokortti (kela.fi). Hevosopiston puolesta sinulla on tapaturma- ja vastuuvakuutus, joka on voimassa työaikana. Vapaa-ajalle sinun tulee hankkia matkavakuutus omasta vakuutusyhtiöstäsi. Vakuutuksen tulisi sisältää matkatavara- ja matkustajavakuutus. Varmista, että vakuutus on voimassa koko matkasi ajan. Useat jatkuvat matkavakuutukset kattavat enintään 45 päivää kestävien matkojen tapaturmat, sairastumiset tai vahingot. Näihinkin vakuutuksiin on useimmiten mahdollista ostaa lisävuorokausia.

Kv-jakson aikana – ammatillinen blogi

Kv-työelämäjakson aikana on hyvä olla säännöllisesti yhteydessä omaan työelämässä oppimisen opettajaan Hevosopistolla.

Kirjoittamalla blogia tai päiväkirjaa voit reaaliaikaisesti todentaa oppimaasi ja antaa samalla ohjaavalle opettajalle mahdollisuuden antaa palautetta jakson etenemisestä.

Kv-jakson jälkeen

Laadi vapaamuotoinen matkaraportti (blogi, vlogi, PowerPoint-esitys tai Word-tiedosto). Voit halutessasi liittää raporttiin kuvia tai videoita. Muista julkisen raportin tyyliin soveltuva teksti. Palauta raportti työelämässä oppimista ohjaavalle opettajallesi.

Matkaraportin ohjeistus

Kirjoita raporttiisi erityisesti kokemuksistasi:

    • Kerro yrityksestä, jossa työskentelit, työtehtävistäsi, työkulttuurien eroista, mitä opit, mitkä olivat työtavat/-menetelmät ja kerro lisäksi ongelmatilanteiden ratkaisuista.
    • Kerro miksi kannattaa lähteä työelämäjaksolle ulkomaille ja miten valmistauduit kv-jaksolle ja tekisitkö jotain toisin.

Varaudu siihen, että sinua pyydetään kertomaan kv-jakson kokemuksistasi eri tilaisuuksissa, kuten omassa opiskelijaryhmässäsi tai oppilaitoksen kv-infossa.

Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia, joiden annista pääsevät nauttimaan sekä opiskelijaryhmät että alalla jo toimivat ammattilaiset. Oppilaitos on myös mukana kansainvälisissä projekteissa.