Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Finnderbyn uusi vakiorata


Finnderbyn uusi vakiorata sai virallisen julkistuksensa Hevoset-messuilla Tampereella sunnuntaina. Tämä muutos on osa jatkuvaa pyrkimystämme parantaa kilpailun laatua ja tarjota ratsastajille sekä yleisölle unohtumattomia hetkiä.

Ensimmäinen Finnderby kilpailu käytiin Ypäjän derbynurmella 1973 ja vuoteen 2017 asti rata oli aina samanlainen. Vuonna 2018 derbykenttä uudistettiin ja vanhoja kiintoesteitä poistettiin ja perinteinen vakiorata jäi käytöstä. Esteiden korkeus, 135 cm, ei kertonut koko totuutta Derby-radan vaativuudesta: perusradalla oli pituutta 1070 metriä, joka on kaksi tai jopa kolme kertaa enemmän kuin useimpien nykyaikaisten estekilpailujen radat.

Tänä vuonna ratamestari Johanna Mikkola antaa radalle uudet kasvot ja uudistaa vakioradan, jota tullaan käyttämään tulevien vuosien Finnderby-luokissa. ”Finnderby edustaa pitkäaikaista kisaperinnettä, joita ei ole kovin montaa maailmassa. Tavanomaisista kilpailuista poikkeava rataprofiili tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen ja jännittävän elämyksen,” kommentoi Tom Gordin, Horse Shown tapahtumajohtaja.

Tiedotimme aiemmin tänä vuonna, että Ypäjän Hevosopisto ja Helsinki International Horse Show ovat solmineet merkittävän kumppanuuden, joka tuo uutta virtaa ainutlaatuiselle ja tavallisesta esteratsastuksesta poikkeavalle Finnderbylle. Lue tiedote tästä.

Voit tutustua uuteen rataan jo nyt. Perusradan pituus on 975 metriä, ja siihen sisältyy 18 estettä ja yhteensä 21 hyppyä.

Seuraathan meitä sosiaalisessa mediassa ja pysyt ajan tasalla kaikista Finnderbyyn liittyvistä uutisista ja päivityksistä! Finnderbyn oma instagram-tili: @ypajafinnderby