Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Suomen Hevosurheilumuseo

Hevosopisto / Hevosurheilumuseo

Suomen Hevosurheilumuseo

Museorakennus on tunnelmallinen Kartanonkylän kartanon viljamakasiini 1700-luvun lopulta. Perinteikäs Siittolanmäki on 1930-luvulta saakka ollut tallialuetta ja museota ympäröivä Loimijokilaakson kulttuurimaisema hevoslaitumineen on idyllinen näky.

Suomen Hevosurheilumuseon tehtävänä on tallentaa, arkistoida, tutkia ja julkaista suomalaista hevosurheilun historiaa suurelle yleisölle.

Osa museon näyttelystä on nähtävillä Upseerikerholla, Oppilasruokalassa.

Museorakennus on avoinna sovitusti.
Museon taidekokoelmiin ja muutamiin kokoelmien helmiin pääsee tutustumaan Upseerikerhon ja valtion hevossiittolan saleissa oppilasruokalassa sen aukioloaikana.
Viljamakasiinissa on Suomen Hippoksen arkisto ja museon vaihtuva näyttelyä.

Yhteystiedot:

Osoite: Kerhotie 11, Ypäjä

Hevosurheilumuseo
Juha Erola
Puh. 040 518 9992
juha.erola@hevosopisto.fi

Ryhmien opastuskierrokset
Sini Mansikka
Puh. 040 620 3785
sales@hevosopisto.fi

 

historiaa-kilpailukutsu

Tervetuloa tutustumaan Suomen hevosurheilun historiaan

Hevosurheilumuseon näyttely vie matkalle ratsastus- ja ravikilpailuiden maailmaan kuluneena vuosisatana. Erikoisnäyttely Hevosen matka halki itsenäisyyden käsittelee hevostalouden kehitystä itsenäisessä Suomessa vuosikymmenien sykleissä.

Ryhmien on mahdollista liittää museoretken yhteyteen myös ruokailu tai kahvittelu läheisessä ravintola Oppilasruokalassa, joka on legendaarinen Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulun vuonna 1933 avattu ruokalarakennus. Ravintolan salit kertovat oman tarinansa Siittolanmäen historiasta. Ravintolassa voi nyt tutustua myös museon taidekokoelman helmiin.

Opastukset

Ryhmille suunnattu opastuskierros on hyvä tapa tutustua museon näyttelyyn ja Siittolanmäen alueeseen. Oppaan palvelut kannattaa varata viikkoa ennen ajateltua vierailua ja samalla kertoa millaisesta ryhmästä on kyse ja mitä he haluaisivat aiheesta erityisesti kuulla. Jokaiselle ryhmälle voidaan räätälöidä omanlaisensa päivä hevosten, historian, retkeilyn, majoituksen ja ruokailuiden osalta.

Kannattaa kysyä erillinen tarjous, jos haluaa liittää museokäynnin yhteyteen lounaan tai kahvihetken läheisessä ravintola Oppilasruokalassa, joka on legendaarinen Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulun vuonna 1933 avattu ruokalarakennus. Ravintolan salit kertovat oman tarinansa Siittolanmäen historiasta.

Ota yhteyttä ja tehdään sinulle oma elämys Siittolanmäen suojeltuun maisemaan!

Perinnelaidun. Tammat ja varsat laitumella.
Kuva: Heidi Lammi

Aukioloajat ja hinnat

Avoinna ryhmille tilauksesta ympäri vuoden

Avoinna arkistotutkijoille ympäri vuoden

Opastetut ryhmät: 200 € max 20 hlö

Oppilasruokalan saleissa oleva taidekokoelma on auki ravintolan aukioloaikana

Museon taidekokoelmiin ja muutamiin kokoelmien helmiin pääsee tutustumaan Upseerikerhon ja valtion hevossiittolan saleissa oppilasruokalassa sen aukioloaikana.