Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Hevosopisto korostaa hevosten hyvinvointia toiminnassaan 

Hevosopiston tavoitteena on osaltaan edistää hevosten hyvinvointia toimintaympäristössään mm. ammatillisen- ja valmentajakoulutuksen kautta. Pyrimme avoimuuteen, vastuullisuuteen ja edistämään eettisiä toimintatapoja. Hevosopistolla panostetaan siihen, että hevosemme voivat hyvin, oli kyseessä kilpailu-, opetus- tai valmennustapahtuma. 

Hevosten hyvinvointi ennen kaikkea 

Hevosten hyvinvointi on aina etusijalla. Hevoset ovat työkavereitamme siinä missä ihmisetkin, ja niitä käsitellään ja kunnioitetaan mahdollisimman hyvin.

Hevosopiston hevosten koulutuksen ja käytön järjestelmälliseen edistämiseen on luotu Hevosen polku -suunnitelma. Hevosopiston hevosia koskeva toiminta suunnitellaan ammatillisen koulutuksen lähtökohdista. Hevosopiston opetushevosten elämänvaiheet, koulutus ja hoito etenevät suunnitellusti ja systemaattisesti. Hevosen polku on suunnitelma, jossa huomioidaan hevosen eri ikäkaudet ja erityispiirteet. Tämä suunnitelma on tärkeä työkalu ammatillisessa koulutuksessa Ypäjän Hevosopistolla. Hevosen polku ottaa huomioon hevosen koko elinkaaren. Hevosen polkua noudatettaessa hevosten koulutus on johdonmukaista. Systemaattinen toiminta lisää ennakoitavuutta kaikissa tilanteissa. Hevosen polku on tärkeä työkalu myös tallitoimintoja suunniteltaessa.  Hevosen hyvinvointiin liittyvän tutkimustiedon hyödyntäminen on tärkeää. Hevosopistolla on perustettu hevosten hyvinvointiryhmä, jonka tavoitteena on kehittää hevosten hoitoon liittyviä käytänteitä uusimman tutkimustiedon perusteella. Hyvinvointiryhmä hyödyntää ulkopuolisia asiantuntijoita. Hevosopisto on myös mukana hevosten hyvinvointimittaristo hankkeessa.  

Kannustamme opiskelijoitamme ja henkilökuntaamme urheilullisiin elämäntapoihin. Terveellinen elämäntapa edistää sekä ihmisten että hevosten hyvinvointia. Kun ratsastaja on hyvässä kunnossa, hän pystyy todennäköisesti vaikuttamaan hevoseen häiritsemättä hevosta.

Kilpailutoiminnassamme panostamme huippu-urheiluun. Kilpailuissa tilanteita valvoo tuomarit, eläinlääkärit ja stewardit, jotka varmistavat, että hevosten hyvinvointi on aina etusijalla. 

Hevosten hyvinvointi on yhteinen vastuumme 

Haluamme korostaa, että meillä Hevosopistolla toimimme hevosten ehdoilla. Toimintaympäristömme, oppilaitoksemme ja valmennuskeskuksemme ovat sitoutuneet tekemään asiat hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hevosillemme on laadittu terveydenhuoltosuunnitelma ja ohjeet terveydentilan tarkastamiseen eläinlääkärin toimesta. 

Opetustilanteissamme korostamme rauhallisuutta ja malttia. Tavoitteenamme on säilyttää hevosten rentous ja varmistaa, että niiden työskentely on aina mielekästä. Opettajamme ja kouluttajamme pyrkivät edistämään positiivista vuorovaikutusta ihmisten ja hevosten välillä, luoden turvallisen ja positiivisen oppimisympäristön.

Olemme sitoutuneet jatkuvaan tiedonhankintaan ja kouluttautumiseen. Pyrimme olemaan ajan tasalla uusimmista hevosalan tutkimuksista ja käytännöistä varmistaaksemme, että voimme tarjota parasta mahdollista hoitoa ja koulutusta hevosillemme sekä opiskelijoillemme.