Hevosten hyvinvointi ja kansainvälinen yhteistyö kohtasivat Ypäjän Hevosopistolla
Ypäjän Hevosopistolla järjestetty kansainvälinen ratsastusalan seminaari toi yhteen alan huippunimet ja 18 maan edustajat. Vieraat ylistivät tapahtuman korkeatasoisia järjestelyjä, suomenhevosten ainutlaatuisuutta sekä Hevosopiston puitteita. Seminaari tarjosi erinomaisen verkostoitumis- ja kehittymismahdollisuuden sekä syvällisiä asiantuntijanäkemyksiä ratsastuksen ja hevosenhoidon parhaista käytännöistä.
Ypäjän Hevosopisto isännöi kansainvälistä hevosalan koulutustapahtumaa 17.–21. marraskuuta 2024. Ohjelmassa oli kaksipäiväinen koulutustapahtuma, joka oli suunnattu opettajille, valmentajille sekä työelämän näyttöarvioijille. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin kansainvälisen ratsastuksenopettajien koulutuksen yhteistyöjärjestön (IGEQ) ja Euroopan hevosalan oppilaitosten verkoston (EEN) vuosikokoukset.
”Kiitos IGEQ ja EEN panostuksesta tapahtuman järjestämisessä. Haluan myös lämpimästi kiittää tiimiämme – on ollut upeaa saada kaksi merkittävää ratsastusalan järjestöä Ypäjälle ja luoda mahdollisuus verkostoitumiselle sekä yhteistyölle kansainvälisesti. Tämä tapahtuma on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdessä voimme edistää alan kehitystä ja jakaa asiantuntemusta globaalisti,” sanoo Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner.
Hevosen hyvinvointi ja vuorovaikutus keskiössä
Tapahtuman keskiössä olivat ratsastusalan kansainväliset koulutusstandardit, ammatillinen yhteistyö ja hevosen ja ratsastajan vuorovaikutuksen kehittäminen. Osallistujat nauttivat käytännön demoesityksistä ja luennoista, joissa painotettiin hevosen hyvinvointia, rentoutumista ja ratsastajan roolia hevosen tukemisessa. Erityistä huomiota kiinnitettiin hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sen tuntemiseen ja ymmärtämiseen, mikä syvensi yhteyttä ja yhteistyötä hevosen kanssa.
“Seminaarissa keskusteltiin laajasti hevosten hyvinvoinnista ja pidin erityisesti siitä, että keskustelussa keskityttiin vahvasti ratsastukseen eikä pelkästään esimerkiksi ruokintaan ja muihin perusjuttuihin,” kertoo ratsastuksenopettaja Salla Varenti.
Ypäjän Hevosopiston tilat ja ympäristö saivat kiitosta
Ypäjän Hevosopisto oli seminaarin aikana kansainvälisen ratsastusalan asiantuntijoiden tarkastelussa ja sen tilat ja alueet vaikuttivat. Osallistujat arvostivat opiston monipuolisia fasiliteetteja, jotka tarjosivat erinomaiset puitteet niin teoreettiselle kuin käytännön koulutukselle.
”Olen Ypäjällä ensimmäistä kertaa, ja olen todella vaikuttunut opiston puitteista. Täällä on erinomaiset olosuhteet niin hevosten kuin opiskelijoiden koulutukseen”, toteaa Ruotsin Ratsastajainliiton edustaja ja Flyinge AB:n ja Strömsholmin ratsastuskoulun toiminnanjohtaja Jonas Johnson.
“On todella vaikuttavaa, kuinka paljon tilaa täällä on maastoiluun, sillä Itävallassa meillä ei ole vastaavanlaisia mahdollisuuksia. Täällä on myös upea määrä maastoesteitä. Pidämme myös majoituksestamme, ja suomalainen ruoka on herkullista! 10+ Itävallasta Hevosopistolle!” iloitsee abz Lambach:in ratsastuksenopettaja Martina Pallisch.
Kauniit ympäristöt, tallit ja koulutustilat luovat ihanteelliset olosuhteet ratsastuksen ja hevosenhoidon opetukselle, ja opiston ympäristö herätti kansainvälisten vieraiden ihailun paikallista kulttuuria ja suomalaista traditiota kohtaan.
Suomenhevonen hurmasi kansainväliset vieraat
Erityistä ihailua herätti suomenhevonen, jonka monipuolisuus ja perinteet saivat runsaasti kiinnostusta osallistujilta. Suomenhevosen monipuolisuus oli monille uusi ja innostava kokemus.
“Rakastuin suomenhevosiin, ja tarvitsisimme niiden kaltaisia hevosia myös meidän ratsastuskouluumme,” hehkuttaa Flyinge AB:n tutkimus- ja kehityspäällikkö ja Strömsholmin ratsastuskoulun edustaja Gabriella Torell-Palmqvist.
Etelä-Afrikan Jockey Academyn edustaja Troy Kernick pääsi maastoon ratsastamaan suomenhevostamma Turnipsilla. ”Olen rakastunut Turnipsiin. Ratsastimme metsässä ja näimme kettuja sekä peuroja. Meidän välillemme syntyi erityinen side,” hän kertoo.
Tietoa järjestöistä
IGEQ (International Group for Equestrian Qualifications) on maailmanlaajuinen organisaatio, joka määrittelee ja ylläpitää ratsastusalan koulutusstandardeja. EEN (Equestrian Educational Network) on eurooppalainen verkosto, joka yhdistää hevosalan oppilaitoksia ja tukee alan koulutuksen kehittämistä.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner, heli.kivimaki-manner@hevosopisto.fi