Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Kansainvälisyys

Hevosopisto / Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia, joiden annista pääsevät nauttimaan sekä opiskelijaryhmät että alalla jo toimivat ammattilaiset. Oppilaitos on myös mukana kansainvälisissä projekteissa.

Erasmus+ -ohjelma 

Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma tarjoaa nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja rahoitusta kouluttautumiseen, opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Lisäksi ohjelma tarjoaa oppilaitoksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa. 

Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus 

Oppia ulkomailta

Kiinnostaako työelämässä oppimisen jakso ulkomailla? 

Hevosopisto on mukana Opetushallituksen hallinnoimassa ja Euroopan komission rahoittamassa Erasmus-hankkeessa. Hankeen apuraha antaa opiskelijoille hienon mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistaan ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja. Näitä taitoja arvostetaan nykypäivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Ulkomaille suuntautuvan koulutussopimusjakson on oltava kestoltaan vähintään 10 kalenteripäivää + 2 matkapäivää, jotta siihen voi saada tukea. 

Minne voit lähteä? 

Apurahan voi saada kaikkiin EU:n jäsenvaltioihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro
Ohjelmaan sisältyvät myös seuraavat maat: Islanti, Liechtenstein, Norja, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkki
Huom! EU-eron myötä Iso-Britannia ei ole hankkeen kohdemaa

Miten työelämässä oppimisen jaksoasi tuetaan?

Hankkeesta maksetaan opiskelijalle tukea, joka on tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, majoitukseen, aterioihin ja mahdollisiin muihin kuluihin.
Matkatuki myönnetään matkan pituuden mukaan. Jos käytät lentämisen sijaan ympäristöystävällisempää matkustustapaa, saat siitä lisäkorvauksen.
Esimerkki:
jos työelämässä oppimisen jakso on Tukholmassa, saat:
matkatukea (meno-paluu) 180 euroa lentämällä, tai
210 euroa, jos käytät ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa (esim. bussi, lautta, juna)
yksilötukea elämiseen ensimmäiseltä 14 päivältä 60 euroa/päivä ja
15 päivästä eteenpäin 42 euroa/päivä
yksilötuki maksetaan myös matkustuspäiviltä

Mitä liikkuvuusjaksolta edellytetään? 

  • Opiskelija on suorittanut OLS-kielitestauksen ennen jaksoa ja sen jälkeen
  • Opiskelijan jaksolla tekemät työtehtävät on dokumentoitu
  • Opiskelija antaa palautteen

Kansainvälisen työelämässä oppimisen aikana suoritat tutkinnon osan

 

Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp

Opiskelija

  • tutustuu kohdemaan kulttuuriin ja yhteiskuntaan
  • perehtyy kansainvälisiin työtehtäviin tarvittaviin järjestelyihin ja asiakirjoihin
  • toimii kohdemaan työkulttuuriin mukaisesti
  • saa valmiuksia toimia työelämässä ulkomailla
  • parantaa kielitaitoa

Kansainvälisyyttä lisäävät vuosittaiset kansainväliset kilpailut ja muiden toimijoiden Ypäjällä järjestämät koulutustapahtumat ja seminaarit. Tietoa tulevista tapahtumista löytyy tapahtumakalenterista ja uutisista.

Kansainvälistä yhteistyötä

Hevosopisto IGEQ:n koulutusverkoston keskiössä - Kansainvälistä laatua ratsastuksen opetuksessa

Hevosopisto on ylpeänä osa kansainvälistä ratsastuksenopettajien ja valmentajien tutkintojärjestelmää, IGEQ:ta (International Group for Equestrian Qualifications), toimien Suomen edustajana. IGEQ:n verkostoon kuuluu yli 30 maata, ja sen päämääränä on ylläpitää sekä edistää ratsastuksen opetuksen korkeaa laatua jäsenmaissaan tutkintojärjestelmän kautta.

Yhteistyömme on aktiivista ja käytännönläheistä. IGEQ järjestää monenlaisia koulutus- ja teematapahtumia jäsenmaidensa parissa. Suomessa koulutuksensa suorittaneet ratsastuksenohjaajat tai -opettajat voivat hakea IGEQ:lta kansainvälistä työpassia, joka on tunnustettu jäsenmaissa työskentelyssä ja jatko-opinnoissa. Tämä mahdollistaa ammattilaistemme liikkuvuuden ja työskentelyn kansainvälisessä ympäristössä.

Ypäjä Paavo
kansainvälisyys

Hevosopisto vahvasti mukana Euroopan hevosalan oppilaitosten yhteistyöverkostossa (EEN)

Hevosopisto on aktiivinen jäsen Euroopan hevosalan oppilaitosten verkostossa, Equestrian Educational Networkissa (EEN), joka on toiminut vuodesta 1999. Verkosto keskittyy erityisesti kehittämään hevosalan ammatillista koulutusta ja tarjoaa opiskelija- ja opettajavaihtoja sekä yhteisiä koulutustilaisuuksia alan opettajille.

EEN:n perustivat alan johtavat eurooppalaiset oppilaitokset, ja tällä hetkellä verkostoon kuuluu yhdeksän Euroopan hevosalan oppilaitosta. Verkosto järjestää säännöllisesti tapaamisia ja koulutustilaisuuksia eri puolilla Eurooppaa, kuten Ranskan Saumurissa, Saksan Warendorfissa, Hollannin Deurnessa, Ruotsin Strömsholmissa ja kotipaikkakunnallamme Ypäjällä.

Lisätietoja yhteistyökouluista: Deutsche Reitschule Warendorf, L’Ecole Nationale d’Équitation Saumur, Flyinge, Hartpury College, Norsk Hestesenter, Strömsholm, Escola Nacional de Equitacao, Portugali

Kulttuurista perintöä ja jalostusta: Hevosopisto Euroopan valtionsiittolajärjestössä

Hevosopisto sai vuonna 2011 kutsun liittyä eurooppalaiseen valtionsiittoloiden järjestöön, European State Studs´Associationiin (ESSA). Tämä järjestö kokoaa yhteen 32 jäsensiittolaa, jotka sijaitsevat 16 eri maassa, muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Unkarissa. Järjestön keskipisteenä toimii Marbachin siittola Saksassa.

ESSA perustettiin vuonna 2008 tarkoituksenaan säilyttää eurooppalaisten valtion hevossiittoloiden kulttuuriperintöä. Jäsenet jakavat kokemuksiaan ja tietoaan yhteistyössä koulutuksen, markkinoinnin, matkailun ja hallinnon kehittämisen parissa. Tärkeitä painopistealueita ovat myös EU:n lainsäädäntö, jalostuksen tutkimus sekä hevosten hyvinvointi.

Järjestön yhtenä tavoitteena on säilyttää ja vaihtaa geneettistä materiaalia, erityisesti koskien urheiluhevosia ja uhanalaisia hevosrotuja

Suomenhevosvarsa