Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Kiusaamisilmoitus

Hevosopisto / Kiusaamisilmoitus

Kiusaamisilmoitus

Olet Hevosopiston ilmoituskanavalla, jonka kautta voit jättää ilmoituksen, jos havaitset tai koet kiusaamista. Ilmoituksesi käsitellään ehdottoman luottamuksellisena, ja sitä pääsevät tarkastelemaan vain asian käsittelijät. Jos et ole varma, onko asiasta syytä ilmoittaa, voit silti olla aina yhteydessä. 

Kiusaamista voi tapahtua eri ympäristöissä, kuten koulussa, verkossa tai harrastuksissa, ja se voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Kukaan ei ansaitse joutua kohtaamaan kiusaamista tai väkivaltaa. Jos koet kiusaamista, ole rohkea ja kerro asiasta luotettavalle aikuiselle. Kiusaaminen voi ilmetä monin eri tavoin, kuten haukkumisena, pilkkana, uhkailuna, mitätöimisenä, tönimisenä, lyömisenä, feikkiprofiilien tekemisenä tai tavaroiden rikkomisena. Yhdessä voimme torjua kiusaamista ja luoda turvallisemman ympäristön kaikille.

Ilmoituksen voi jättää anonyymistä tai omien yhteystietojen kera. Vastuullinen toiminta lähtee siitä, että kaikki ilmiannot tehdään hyvässä aikeessa. Tämä pätee, vaikka epäily osoittautuisikin vääräksi. Älä kuitenkaan koskaan esitä tietoisesti vääriä syytöksiä. 

Oritlaitumella Ypäjä Rokki

MILLAISIA ASIOITA VOI ILMOITTAA?

Voit tehdä ilmoituksen esimerkiksi kohtaamastasi tilanteesta, jossa on syytä epäillä kiusaamista, tai kohtaamastasi häirinnästä. 

Huomaathan, ettei Hevosopisto ole viranomainen, eikä voi aloittaa asiassa rikostutkintaa. Mikäli ilmoitus koskee rikosepäilyksi luokiteltavia asioita, kuten eläinsuojelurikosta, seksuaalista ahdistelua, laitonta uhkausta, fyysistä väkivallantekoa tai herjausta, tee ilmoitus sähköisesti suoraan Suomen poliisille: https://poliisi.fi/tee-rikosilmoitus. Mikäli et ole varma asian vakavuudesta, voit olla meihin yhteydessä ja autamme sinua arvioimaan, täyttääkö asia rikoksen tunnusmerkit. Soita hätänumeroon 112 kun kohtaat hätätilanteen tai tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle tai kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa. 

Huomioithan, että sopimuksiin, ostoihin ja vastaaviin asioihin liittyvät riita-asiat ovat siviilioikeudellisia asioita, jotka käsitellään yleisissä tuomioistuimissa, joten Hevosopisto ei käsittele niitä. Työsuhteeseen liittyvissä riita-asioissa, kuten palkkauksessa tai muussa sopimusasiassa ota yhteyttä omaan esimieheesi tai ammattiliittoon. 

MITEN SAADUT ILMOITUKSET KÄSITELLÄÄN?

Kun ilmoitus saadaan, siitä tehdään alustava arvio. Mikäli tiedot ovat puutteelliset, eikä niiden pohjalta pystytä tekemään arviota, tai ne osoittautuvat selvästi perusteettomiksi, vihje poistetaan ilmoitusjärjestelmästä. Olemme ilmoittajaan yhteydessä 2 viikon sisällä ilmoituksesta asian edistämiseksi. Mikäli tarvitsemme lisätietoja, emmekä saa vastausta ilmoittajalta, asia raukeaa 2 kuukauden kuluttua. 

Jos alkuarvioinnissa ilmoitus osoittautuu perustelluksi, suoritetaan lisätutkimuksia. Jatkuva vuoropuhelu tarvittaessa ilmoituksen lähettäneen henkilön kanssa on erittäin arvokasta, joten toivomme, että jätäthän ilmoituksen mukana yhteystietosi. Yhteystietoja käsitellään aina ehdottoman luottamuksellisesti. 

Ilmoitukset käsitellään oppilaitoksen moniammatillisessa hyvinvointityöryhmässä. Jos tiedot koskevat viranomaistyötä, ne välitetään kyseiselle viranomaiselle. 

Häirintää tai epäasiallista käyttäytymistä koskevissa asioissa asian vakavuuden arvioi aina ensimmäiseksi Hevosopiston johtoryhmä, joka ohjaa asian jatkoselvittelyyn vastaavalle henkilölle. 

Huomaathan, että väärän ilmiannon tekeminen voi olla kunnianloukkaus. Toivomme, että kanavaa käytetään vain todellisiin asioihin, jotta kanavaa voidaan hyödyntää toiminnassa oikein. 

orit_laidun_2022 kopio
Orilaidun 2022

LUOTTAMUKSELLISUUS JA TIETOJEN POISTAMINEN

Ilmoitus poistetaan raportointijärjestelmästä, kun sitä ei enää tarvitse käsitellä. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti eikä yhteystietoja käytetä mihinkään muuhun, kuin ilmoitetun asian käsittelyyn. 

Vastuullinen toiminta lähtee siitä, että kaikki ilmiannot tehdään hyvässä aikeessa. Tämä pätee, vaikka epäily osoittautuisikin vääräksi. Älä kuitenkaan koskaan esitä tietoisesti vääriä syytöksiä.