Siirry sisältöön
Hevosopisto / Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä

Hevostalouden erikoisammattitutkinto, kengitysseppä

Koulutustyyppi

Erikoisammattitutkinto

Koulutusala

Hevosala

Opiskelumuoto

Monimuoto

Opiskelupaikka

Ypäjä, Ypäjän Hevosopisto

Haaveiletko urasta, jossa yhdistyvät hevoset ja taitava kädentaito? Hevostalouden erikoisammattitutkinto kengitysseppänä avaa ovet tähän ainutlaatuiseen maailmaan. Kengityssepäksi opiskeleminen on matka, joka vie sinut syvälle hevosten jalkojen saloihin ja mahdollistaa työskentelyn huippuluokan ammattilaisena.

Tämä koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia erikoiskengityksen ja kengitysmateriaalien käsittelyn sekä varsojen jalka-asentojen korjaamisen. Kengityssepän työ on monipuolista ja vaativaa, mutta samalla erittäin palkitsevaa. Voit toimia alan yrityksissä työntekijänä tai ottaa ensiaskeleet yrittäjänä. Erikoistumisvaihtoehtona on myös sairaskengitys, joka vaatii erityisosaamista ja antaa mahdollisuuden auttaa hevosia vaikeissa tilanteissa.

  • Erikoiskengitys huippuunsa hiottuna: Opit erikoiskengityksen ja kengitysmateriaalien työstämisen, varsojen jalka-asentojen korjaamisen sekä sairaskengityksen salat.
  • Monipuoliset mahdollisuudet: Koulutuksen suoritettuasi voit toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä alan johtavissa yrityksissä.
  • Kansainvälisen tason asiantuntijuus: Tutkinnon suoritettuasi olet paitsi alasi huippuosaaja myös kansainvälisesti arvostettu asiantuntija.
  • Syvennyt taontaan: Pääset syventymään taontaan, erilaisten kenkien suunnitteluun ja valmistukseen – yhdistä perinteinen osaaminen ja uudet innovaatiot.

Koulutuksen sisältö kattaa laajasti hevosten kengittämisen, erikois- ja sairaskengitykset, taonnan sekä erilaisten kenkien suunnittelun ja valmistuksen. Kun suoritat tämän tutkinnon, sinusta tulee kansainvälisen tason huippuosaaja ja asiantuntija, joka voi tarjota arvokasta apua ja ratkaisuja hevosten jalkojen haasteisiin.

Kengityssepän Erikoisammattitutkinto on suunniteltu sinulle, jolla on vahva kokemus kengitystyöstä ja palava halu kehittyä.

Haasta itsesi, opi uusimmat tekniikat ja valmistu huippuosaajaksi.

Koulutuksen sisältö

  • Hevosten kengittäminen ja erikoiskengityksen tekeminen 60 osp
  • Kengitysmateriaalin käsitteleminen ja käyttäminen 60 osp
  • Sairaskengityksen tekeminen 60 osp

Kouluttajat:

Kengittäjä Mikko Salminen, (kengitysseppien Suomen mestari 2021),
kengityksen opettaja Mauri Anttonen

Lisätiedot

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, maria.kallio@hevosopisto.fi

Kengityksen opettaja Mauri Anttonen, mauri.anttonen@hevosopisto.fi