Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Tervetuloa opiskelemaan Hevosopistolle

Hevosopisto / Hevosopisto

Hevosopisto - alansa suurin

Hevosopisto on Suomen suurin hevosalan oppilaitos ja sijaitsee Kanta-Hämeessä Tampere-Turku akselin puolivälissä. Hevosopistolla toimii myös hevosurheilun valtakunnallinen valmennuskeskus. Hevosopistolla voit suorittaa kaikkia hevosalan tutkintoja aina Hevostalouden perustutkinnosta Hevostalouden erikoisammattitutkintoon sekä Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon. Lisäksi tarjolla on erilaisia hevosalan täydennyskoulutuksia. Kaksoistutkinnon suorittaminen on mahdollista yhteistyössä Forssan yhteislyseon kanssa.

Hevosopistolla opitaan pääosin käytännön läheisesti monipuolisissa oppimisympäristöissä talleissa, ratsastuskoulussa, kengityspajalla, valjasverstaalla sekä erilaisissa hevosalan tapahtumissa ja kilpailuissa. Käytännön opintoja tukevat teoria- ja verkko-opinnot. Hevosopiston alueella toimivat Hippolis, Suomen Hevosurheilumuseo, Ypäjän Hevossairaala, Satula.com sekä muut hevosalan yritykset vahvistavat ja monipuolistavat oppimisympäristöä.

Hevosopiston kansainvälinen toiminta on vilkasta, mikä näkyy myös opiskelijoiden arjessa. Opiskelijalla on mahdollisuus kehittää osaamistaan osaamistavoitteidensa mukaisesti kansainvälisissä kilpailutapahtumissa sekä seuraamalla ja osallistumalla huippuvalmentajien valmennuksiin. Kansainvälinen yhteistyö takaa opiskelijalle hyvät mahdollisuudet työelämäjaksoon ulkomailla.

Ypäjä

Ypäjä on Suomen kunta, joka sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa.  Kunnassa asuu 2 267 ihmistä ja sen pinta-ala on 183,25 km², josta 0,49 km² on vesistöjä. Väestötiheys on 12,4 asukasta/km².

Ypäjällä on omaperäistä kauneutta. Maiseman vaihtelevuus perustuu sijaintiin Tammelan ylängön ja Loimaan saviseudun välillä. Kunnan halki virtaa Loimijoki kohti länttä. Joen rantamilta levittäytyvät laajat peltoaukeat, joita metsäiset selänteet halkovat. ”Suomen Hevospitäjän” laitumet kasveineen ja eläimineen kuuluvat valtakunnallisesti merkittäviin perinnemaisemiin.

Ypäjällä on monipuoliset kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut. Viime aikoina kunnassa on panostettu erityisesti erilaisiin ilmaisiin liikuntamahdollisuuksiin rakentamalla kuntalaisille esimerkiksi kuntoportaat, pumptrack-rata sekä trampoliinipuisto. Ypäjällä on myös ulkoilureittejä sekä laavuja, joiden äärelle voi pysähtyä pitämään taukoa.

Uudistuvan kuntastrategian mukaisesti lapsiin ja nuoriin on panostettu palkkaamalla toinen nuorisotyöntekijä. Kirjastopalvelut ovat saavutettavissa laajennetuin aukioloajoin myös omatoimikirjastona ja seutukunnalla tehdään monipuolista yhteistyötä esimerkiksi Jokiläänin kansalaisopiston sekä musiikkiopistojen merkeissä. Ypäjän kulttuurikesän kuumimpia tapahtumia ovat Ypäjän Musiikkiteatterin näytökset sekä elokuussa pidettävä Ypäjän yö & Pertun päivät.