Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Opiskelijan palvelut ja edut

Hevosopisto / Opiskelijan palvelut ja edut

Opintotuki, oppimateriaalilisä, koulumatkatuki  

Kelan opintotuki muodostuu opintorahasta ja valtion tukemasta opintolainasta. Opintotukea myönnetään päätoimisen opiskelun ajalle ja vähintään 17-vuotta täyttäneille. Opiskelija löytää perustietoa opintoetuuksista Kelan verkkosivuilta osoitteesta www.kela.fi/opiskelijat. Opiskelija voi arvioida oman opintotukensa määrää laskurilla osoitteessa www.kela.fi/laskurit.

Opintosi ovat päätoimisia, jos opintojen laajuus on keskimäärin vähintään 4,5 osaamispistettä tai 3 opintoviikkoa opiskelukuukautta kohti.  Jos opintojen laajuutta ei ole mitoitettu osaamispisteinä tai opintoviikkoina, sinun on osallistuttava opetukseen tai työssäoppimiseen keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa. Viikkotunteihin ei lasketa mukaan kotitehtäviin menevää aikaa

Hakemuksen voi tehdä Kelan verkkosivuilla www.kela.fi kirjautumalla omille sivuille mobiilivarmenteella ja verkkopankkitunnuksilla.

Opintotukea ei voi hakea takautuvasti. Opintotuki voidaan katkaista, mikäli opiskelija ei osallistu opetukseen säännöllisesti tai opinnot eivät etene suunnitellusti.

Kela myöntää oppimateriaalilisän automaattisesti opintotukea saaville opiskelijoille. Ammattiin opiskelevat, jotka eivät saa suurinta opintorahaa (279,58 tai 401,43 e/kk), voivat saada opintorahan oppimateriaalilisää 52,24 e/kk. Voit saada oppimateriaalilisää, jos täytät seuraavat ehdot: vanhempiesi yhteenlaskettu tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa, asut vanhempiesi luona ja olet alle 20-vuotias tai asut itsenäisesti ja olet alle 18-vuotias, et ole oikeutettu maksuttomaan koulutukseen.

Koulumatkatukea saavat opiskelijat, jotka suorittavat yhdistelmäopintoja Forssan yhteislyseossa. Koulumatkatukea voi hakea myös työssäoppimisjakson ajalle, jos matkan pituus asunnon ja työssäoppimispaikan välillä on vähintään 7 km (opiskelijat, joilla on oikeus maksuttomaan koulutukseen), muilla opiskelijoilla vähintään 10 km. Koulumatkatukeen oikeuttavia päiviä tulee olla kalenterikuukaudessa vähintään 10. Koulumatkatukea haetaan ensisijaisesti Kelan verkkopalvelussa Omakela.fi

Koulumatkatukihakemus voidaan myös palauttaa oppilaitoksen toimistoon liitteineen, josta se toimitetaan eteenpäin. Lue tarkemmat säännöt www.kela.fi/koulumatkatuki. Hae koulumatkatukea joka lukuvuodeksi erikseen. Linkki kelan sivuilla olevaan hakemukseen https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/KM1.pdf

Opiskelijan tulee ilmoittaa Kelaan muutoksista opintoihin liittyen mahdollisimman pikaisesti, esim. työssäoppimisjakso ulkomailla, työvaltainen opiskelu, muutos opintoajassa, opintojen keskeytyminen joko väliaikaisesti tai kokonaan.

Kelan opinto- ja koulumatkatukiasioissa voit olla yhteydessä sähköpostitse: opiskelijahallinto@hevosopisto.fi.

BY1A7230

Opiskelijakortti  

Hevosopistolla ei ole omaa opiskelijakorttia. Suosittelemme liittymistä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liittoon (Sakki ry). Näin pääset osalliseksi kattavista jäseneduista koko opiskelusi ajaksi edullisesti. Lisätietoja ja jäseneksi liittyminen: www.sakkiry.fi

Hevosopiston opintotoimistosta saat erillisen todistuksen, jolla voit hakea pelkästään matka-alennukseen (VR) oikeuttavaa opiskelijakorttia. Kortin voimassaolo pitää uusia lukuvuosittain. Kortti ja sen uusiminen ovat maksullisia.

Matka-alennuksen ehtona on, että opiskelusta 60 % on lähiopiskelua (monimuoto- ja oppisopimusopiskelijat eivät näin ollen ole oikeutettuja opiskelijakorttiin).