Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Pohjola Grand Prix’n toisen osakilpailun voittoon Ypäjällä ratsasti Pipsa Koski Iprimerolla

Esteratsastuksen 145 cm tasolla kilpailtava kansallinen pääsarja Pohjola Grand Prix jatkui Ypäjän Hevosopiston järjestämällä osakilpailulla Ypäjällä Finnderby Festivalissa. Kauden toisen osakilpailun voitti Pipsa Koski ratsunaan Iprimero. Pohjola Silver GP’ssä osakilpailun tuplavoittoon ratsasti Jone Illi Its Me G:llä ja Celtas Quillianilla, Pohjola Bronze GP’ssä voittoon ylsi Sani Illi Backwoods Challengerilla. Pohjola Small GP’n voitti Nea Korpela Call Me Maybellä, ja suomenhevosille avoinna olevan Pohjola Finnhorse GP’n voiton vei Jussi Tapani ja Koomikko.

Suomen Ratsastajainliiton julkaisuvapaa tiedote

Tervakoskelainen Pipsa Koski ratsunaan Iprimero juhli Pohjola Grand Prix’n toisen osakilpailun voittoa. Ainoan tuplanollan ratsastanut Hattel Horse’lla asuva ja treenaava ratsastaja oli tyytyväinen suoritukseen.

“Tosi hyvä fiilis, hevonen oli tosi skarppina ja taisteli loppuun asti, olen tosi tyytyväinen siihen miten se hyppäsi” Pipsa Koski kommentoi voittorataansa. “Iprimero on sellainen taistelija, se haluaa olla puhdas ja yrittää kaikkensa, sen kanssa on tosi kiva aina kisata”, Koski kehuu hevostaan.

Toiseksi ratsasti lietolainen Kaarinan Kenttäratsastajia edustava Jenna Yrjövuori ja Lui.

“Aivan huikeeta, mun ja hevosen kolmas näin iso rata ja tietysti vielä Pohjola GP. Hevonen oli aivan mieletön, vieläkin ihan uskomaton fiilis” summaa Jenna Yrjövuori onnistunutta osakilpailusuoritustaan.

Kolmannelle sijalle ratsasti tervakoskelainen Hattel Ridersia edustava Sanna Backlund hevosella Isabella HX.

“Se [Isabella HX] on kerta kaikkiaan ihana ja sellainen taisteluhenkinen” Sanna Backlund kehuu hevosta onnistuneen osakilpailun jälkeen.

Pohjola Silver Grand Prix’n toisen osakilpailun tuplavoittoon hyppäsi Jone Illi

Karijokinen Myrkyn Yksityisratsastajia edustava Jone Illi, 16, uusi ensimmäisessä osakilpailussa nähdyn tuplavoittonsa hevosilla Its Me G ja Celtas Quillian Pohjola Silver Grand Prix’ssä 135 cm tasolla. Ratsastuskeskus Lupiksella toiseksi sijoittuneella Its Me G’llä Illi ratsasti voittoon tuplanollalla ajassa 48,43. Ratsastuskeskus Lupiksen voittoradan hevosella Celtas Quillianilla Jone ratsasti toiseksi myös puhtaalla suorituksella lähes identtiseen aikaan 48,58.

“Hyvä fiilis, en uusinnassa tehnyt mitään hulluja ratkaisuja, tämä on hyvä alustava kilpailu Euroopan reissua ajatellen” loppukaudella mahdollisesti Pohjola Grand Prix’ä hyppäävä Illi kommentoi.  

Kolmanneksi osakilpailussa ylsi tervakoskelainen Hattel Ridersia edustava Susanna Granroth ja High Hopes du Fleuve.

Hevosopistolla oli Sani Illin ja Backwoods Challenger’n päivä Pohjola Bronze Grand Prix’llä

Karijokinen Myrkyn Yksityisratsastajia edustava Sani Illi,13, vahvisti sarjakilpailujohtoaan voittamalla 125 cm tasolla kilpailtavan Pohjola Bronze Grand Prix’n toisen osakilpailun FWB-ruunalla Backwoods Challenger. Ratsukon kauden päätavoite on lapsiratsastajien EM-kilpailuissa.

“Tosi hyvät fiilikset, radalla piti laukata kovaa, näin tehtiin ja voitto tuli. ”Santtu” on tosi kiltti ja rehellinen, ollaan kasvettu sen kanssa nyt hyvin yhteen”, Illi toteaa tyytyväisenä.

Kaudella 2024 Bronze Grand Prix’n osakilpailuissa palkitaan paras sijoittunut lapsiratsastaja, ja Sani Illi nappasi myös tämän palkinnon.

”Kyllä se lisää motivaatiota, kun ikäluokkaratsastajia huomioidaan tällä tavalla”, Ad van de Weteringin ja Kari Nevalan valmennettava kertoo saamastaan tunnustuksesta.

Toiseksi osakilpailuissa ratsasti kilparadoille palannut Vitträskin Ratsastajia edustava helsinkiläinen Marina Ehrnrooth ja Qualime. Kolmanneksi ylsi helsinkiläinen Ratsastusseura Ainoa edustava Linda Telimaa ratsunaan Stakkalou.

Pohjola Small Grand Prix’llä voittoon Nea Korpela & Call Me Maybe

115 cm tasolla ratsastettavan Pohjola Small Grand Prix’n toisen osakilpailun voitti teuvalainen Myrkyn Yksityisratsastajia edustava Nea Korpela, 14, tammalla Call Me Maybe. Ratsukon kauden päätavoite on paikka Helsingin Jäähallin Superfinaaliin Pohjola Small Gp’llä. Ad van de Weteringin ja Kari Nevalan valmennettava oli osakilpailuvoittoon tyytyväinen.

”Derby-kentällä on kiva kisata, siellä paljon tilaa laukata eteenpäin. Tänään pystyin ratsastamaan hyvin aikaa, ja tekemään sujuvat tiet”, Korpela summaa osakilpailuvoiton reseptin.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti sipoolainen Ratsastusseura Ainoa edustava Lotta Nordman Herenalla, ja kolmanneksi helsinkiläinen Suomen Kenttäratsastusseuraa edustava Roosa Partanen ratsunaan Clintiska de la Falize Z.

Suomenhevosille avoimessa Pohjola Finnhorse Grand Prix’ssä voittoon ratsasti Jussi Tapani ja Koomikko

100 cm tasolla kilpailtavan Pohjola Finnhorse Grand Prix’n toisen osakilpailun voittoon ratsasti hyvinkääläinen Hyvinkään Urheiluratsastajia edustava Jussi Tapani hevosellaan Koomikko. Seuraavana Myrkyn Pohjola Finnhorse Grand Prix’n osakilpailuun tähtäävä ratsastaja oli tyytyväinen hevoseensa.

“Ajattelin että yritän vähän käännellä ja pitää vain hyvän rytmin yllä [uusinnassa], tämä on pieni ja tosi nopea hevonen. Tällä kertaa se riitti ja puomit pysyivät ylhäällä.” summaa Jussi Tapani tiensä luokkavoittoon.

Toiselle sijalle ratsasti hämeenlinnalainen Tawast Riders Ry:tä edustava Reetta Ahtila ja Kardemumma ja kolmanneksi vantaalainen Stall Anna Riders ry:tä edustava Linnea Haukilehto ja Vaahterikon Ryminä.

Esteratsastuksen Pohjola-sarjan kolmas ja viimeinen osakilpailu ratsastetaan Myrkyn Ratsukarnevaaleilla Karijoella 26.–28.7.

15.–16.6. kansallisia esteratsastustuloksia, Pohjola GP 2. osakilpailu, Finnderby Festival, Ypäjä

Pohjola Grand Prix, 145 cm A2/A2 2. kierrosta
1) Pipsa Koski / Iprimero, HARI, 0-0/57,00

2) Jenna Yrjövuori / Lui, KaKe, 0-4/54,91

3) Sanna Backlund / Isabella HX, HARI, 4-8/58,81

Pohjola Silver Grand Prix, 135 cm AM5

1) Jone Illi / Its Me G, MYRat, 0-0/48,43
2) Jone Illi / Celtas Quillian, MYRat, 0-0/48,58
3) Susanna Granroth, HARI, 0-4/52,00

Pohjola Bronze Grand Prix, 125 cm AM5

1) Sani Illi / Backwoods Challenger, MYRat, 0-0/48,26

2) Marina Ehrnrooth / Qualime, VitRa, 0-0/54,60

3) Linda Telimaa / Stakkalou, AINO, 0-0/58,77

Pohjola Small Grand Prix, 115 cm AM5

1) Nea Korpela / Call Me Maybe, MYRat, 0-0/44,75
2) Lotta Nordman / Herena, AINO, 0-0/45,15
3) Roosa Partanen / Clintiska de la Falize Z, KF, 0-0/45,87

Pohjola Finnhorse Grand Prix, 100 cm AM5

1) Jussi Tapani / Koomikko, HyvUra, 0-0/47,27

2) Reetta Ahtila / Kardemumma, 0-0/47,96

3) Linnea Haukilehto / Vaahterikon Ryminä, 0-0/47,96

Täydet tulokset: LINKKI