Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Veera Manninen ja Sir Greg avasivat kilpailukautensa

Suomen Ratsastajainliiton tiedote:

Suomessa talven viettänyt Veera Manninen avasi kilpailukautensa Pariisiin tähtäävällä Sir Gregillä. Ratsukko aloitti astetta helpommassa luokassa, kolmen tähden lyhyessä kisassa, sillä edellisestä kilpailusta on lähes yhdeksän kuukautta. Lopputulos oli hyvä, onnistunut koulukoe, yksi pudotus rataesteiltä ja muutaman sekunnin ihanneajan ylitys maastossa.

Meillä oli oikein hyvä kauden avauskisa. Greg hyppäsi eilen todella hyvin rataesteet, oli oikein pirteä ja terävä. Tänään jatkui sama aktiivinen meno, ja teimme todella kivan maaston. Yliaikaa tuli jonkin verran, mutta me lähdettiinkin hakemaan sellaista helppoa ja selkeää rataa, ja saimmekin oikein hyvän kokonaisuuden”, kertoo Veera Manninen.

Nyt kun viime kisasta on todella pitkä aika, maastoon haettiin juuri sellaista hyvää fiilistä. Se saatiinkin ihan ykkösesteestä asti, Greg oli todella hyvin menossa. Meno tuntui ihan samalta kuin viime vuonnakin, ei huomannut, että on ollut [kisa]taukoa.

Manninen jää hevosineen Strzegomiin palauttelemaan ja valmistutumaan seuraavan kisaan parin viikon kuluttua. Silloin tavoitteena on neljän tähden luokka ja Pariisiin vaadittavan MER-tuloksen saavuttaminen tältä vuodelta. Tulosvaatimuksella varmistetaan, että ratsukot ovat olympialaisten vaatimalla tasolla.

Manninen jatkaa kisakauttaan Puolan Sopotissa nuorempien hevostensa kanssa. Sopotin jälkeen hevosauto suuntaa takaisin Suomeen.

Ehdimme olemaan Suomessa noin kuukauden ennen seuraavaa pidempää reissua, jossa sitten olympialaiset ovat jo mukana”.

Tulokset 4.-7.4. Strzegom, Puola
Kansainvälinen kenttäratsastus

CCI3*-S
1) Calvin Böckmann / Altair de la Cense, GER 29,4
…16) Veera Manninen / Sir Greg, FIN 38,0
Täydet tulokset: LINKKI


Kenttäratsastus kilpaillaan Pariisin olympialaisissa 27.-29.7. huikealla kisapaikalla Château de Versailles´n puistossa. LINKKI

Veera Manninen ja Sir Greg ovat hyödyntäneet Hevosopiston monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia kevään aikana, lue tiedote tästä.