Siirry sisältöön

Hae jatkuvan haun kautta ja suorita hevostalouden perustutkinto. Lue lisää >>>

Ypäjän Hevosopiston kilpailukesän kohokohta: Finnderby Festival yhdistää kaksi perinteistä tapahtumaa

Ensi vuonna Finnderby ja Kisaviikko sulautuvat yhteen, luoden kolmen viikon mittaisen ratsastusjuhlan – Finnderby Festivalin. Tapahtumassa nähdään huippuratsastusta kaikissa olympialajeissa.

Ypäjän Hevosopisto järjestää perinteisesti kesäkuussa Kisaviikon ja Finnderbyn. Kisaviikolla on totuttu näkemään aluetason luokkien lisäksi muutama kansallinen luokka ja Finnderbyssä puolestaan Suomen huippuratsastajat kolmessa eri olympialajissa. Ensi vuosi tuo kuitenkin mukanaan merkittävän muutoksen, kun molemmat tapahtumat yhdistyvät Finnderby Festivaliksi, ja juhlaa riittää nyt kolmelle viikolle.

Ensimmäisenä kilpailuviikkona 5.–9.6. kilpaillaan este-, koulu- ja pararatsastuksessa. Sarjakilpailujen osalta kouluratsastuksessa kilpaillaan Ponicupin ja Junioricupin osakilpailut sekä Talent Cupin finaali. Pararatsastuksessa aluetason luokka. Esteillä Junioricup, Ponicup, Lapsiratsastajien Cup, Pikkuponicup, Amatöörisarja, Talent Cupin finaali, Racing Noviisisarja ja kilpailun kohokohtana derbynurmella Finnderby XXXXVIII. Finnderby-luokka vaihtaa paikkaansa Hevosopiston kilpailukesässä ja viikonlopun vaihdon tavoitteena on kohottaa Finnderby-luokan profiilia ja palauttaa sille sen oikeutettu paikka tapahtuman keskiössä.

Toisella kilpailuviikolla 13.–16.6. Urheilualueilla nähdään huippuratsastusta, kun kouluratsastusareenoilla kilpaillaan kansainvälisen kilpailun merkeissä koulu- ja pararatsastuksessa. Kansainvälistä kouluratsastuskilpailua on mahdollistamassa Kouluratsastuksen Kannatusyhdistys ry (KorK). Derbykentällä puolestaan keskitytään kauden pääsarjakilpailuun eli Pohjola – Road to Helsinki osakilpailuihin. Sarjakilpailun toinen osakilpailu tuo Ypäjälle maamme huiput ja tulevaisuuden tähdet sekä hurmaavat suomenhevoset. Ypäjän Hevosopisto palkittiin Suomen ratsastajainliiton kenttäkomitean toimesta vuoden 2023 kisanjärjestäjänä ja ensi vuonna Hevosopisto järjestää perinteisen ja arvostetun Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun, jonka yhteydessä ratkaistaan myös senioreiden SM-mitalit sekä Big Tourin osakilpailu. Myös nuoret ratsastajat kilpailevat kenttäratsastuksen Suomen mestaruudesta viikonlopun aikana.

Kolmantena viikkona, 18.–19.6., jatketaan kenttäratsastuksen parissa, kun kilpaillaan Medium Tourin ja Small Tourin osakilpailuissa. Kenttäratsastuskilpailut tuovat Finnderby Festivaalin päätökseensä ja kilpailu luo varmasti viimeiset unohtumattomat hetket tähän monipuoliseen ja upeaan hevosurheilutapahtumaan.